Op 12 april stond ik op Equiday, de meest gestelde vraag . “Hoe doe je dat eigenlijk die readings?” vroegen mensen nieuwsgierig. “Kom je dan naar mijn paard toe? Zeg je dan dingen die ik liever niet hoor?” De vragen bleven maar komen.

Mijn aanpak bij een reading lijkt misschien ingewikkeld, maar ik vergelijk het altijd met het afstemmen op de juiste frequentie van een FM-radio. Als je de frequentie van het dier vindt, maak je contact. Het is eigenlijk best simpel.

Het is een bewuste keuze van mij om niet op locatie te komen. Waarom? Omdat ik niet beïnvloed wil worden door het verhaal van de eigenaar, stalgenoot of stalhouder. Vaak zijn er al zoveel meningen en adviezen over een probleem, en ik vind het niet eerlijk tegenover het dier om die tijdens de reading te laten doorsijpelen. Het dier probeert immers te vertellen wat het beste voor hem is, wat soms lijnrecht ingaat tegen die adviezen.

Het is voor mij van het grootste belang dat het dier de leiding heeft en gehoord kan worden zonder verstoringen van buitenaf. Dat is waar ik voor sta.

In mijn readings hanteer ik geen filter. Als ik iets voel, zoals hoofdpijn, buikpijn of een steek in mijn knie, dan deel ik dat eerlijk met je. Klinkt gek, denk je misschien, bij iedereen werkt een reading anders, ik voel veel in mijn lijf als het gaat over lichamelijke klachten, deze blijven gelukkig niet hangen, wanneer de reading klaar is, stopt dit direct. Voor mij ook wel fijn. Ook als jouw paard aangeeft die zware oefeningen in de bak niet fijn zijn voor hem of dat hij dit moeilijk vind, deel ik dat eerlijk met je. Niet alleen voelt jouw paard zich zo gehoord, maar jij krijgt ook cruciale informatie die kan helpen.

En dan is er nog die belangrijke vraag: wat als mijn dier iets zegt wat ik niet wil horen? Dan wil ik je uitnodigen om toch open te staan. Je hebt als eigenaar immers de reading aangevraagd, wat betekent dat je openstaat voor de boodschap. Soms zijn die dingen die we te horen krijgen dingen die we liever niet hadden geweten op dat moment, maar later komt vaak het inzicht dat het toch nuttig was.

Ik nodig je echt uit om open te staan, om goed naar jezelf te kijken als er iets wordt gedeeld wat je niet fijn vindt. Dit zijn namelijk de stukjes waar wij als mensen nog kunnen groeien!

Mijn ervaring leert dat dieren altijd op ons pad komen om samen te groeien en elkaar lessen te leren. Zij weten dat ook. Daarom geef ik ze altijd de ruimte om een persoonlijke boodschap door te geven aan jou als eigenaar. Vaak zijn dit prachtige boodschappen die betrekking hebben op veel meer dan alleen hun omgang, maar op je hele leven op dat moment.

Het readen van dieren voelt inmiddels als mijn tweede natuur!

Hee, ik ben Iris

Wat leuk dat je mijn blog leest! Neem ook een kijkje in mijn andere blogs, hier geef ik je nog meer tips en tricks om jouw paard zo optimaal te houden en deel ik mijn eigen avonturen. Wil je meer weten over hoe ik je kan helpen kijk dan hier

meer blogs