Grenzen: Sorry maar dit doe je toch niet?

In de categorie grenzen: Sorry, maar dit doe je toch niet?

Laatst reed ik na een behandeling terug naar huis toen een vriendin me opbelde. “Iris, ik heb net iets meegemaakt en ik weet niet of dit oké is…” Ze vertelde me het verhaal: terwijl ze haar laarzen aantrok en zadel aan het pakken was, merkte ze dat haar paard zich vreemd gedroeg. Ze leek een beetje van streek en ongemakkelijk, en mijn vriendin kon het niet goed plaatsen. Ze zag een moeder van een van de leskinderen weg lopen bij haar paard. Toen ze terugkwam, was de vrouw al weg, maar het zat haar niet lekker. Na de les besprak ze het met een mederuiter, die opmerkte dat de vrouw volgens haar iets van reiki deed bij mensen.

Toen viel bij mijn vriendin het kwartje: die vrouw had haar paard zojuist energetisch behandeld, zonder haar toestemming, zonder overleg, zonder te weten of haar paard eerder was behandeld of wat dan ook. Ze voelde woede opkomen, en terecht.

Hoe kan je zoiets doen? Was haar terechte vraag. Zij wist dus niet tot na haar les, dat haar paard waarschijnlijk energetisch behandeld was, ze weet niet wat er is aangeraakt en wat voor invloed dit zou hebben op haar paard. Een paar dagen na dit voorval kreeg haar paard een enorme jeukuitbraak, zo erg dat ze zichzelf helemaal open had gekrabd.

Energetische behandelingen hebben veel invloed op het hele systeem, en mijn vriendin zat met de handen in het haar, want ze wist niet wat er met haar paard was gebeurd. Gelukkig nam de jeuk na enkele dagen af, maar dit had niet hoeven gebeuren, voor het paard noch voor de eigenaar.

Ik wil echt benadrukken dat het nooit oké is als iemand zonder toestemming een energetische behandeling of welke behandeling dan ook aan jouw paard of dier geeft, zelfs niet als de ‘behandelaar’ denkt dat het geen kwaad kan. Dit gaat naast dat dit morele grenzen over gaat ook in tegen alle universele wetten. Dit geldt voor readings, healing en ook gewoon fysieke behandelingen. Eigenlijk gewoon een geval van #metoo!

Hee, ik ben Iris

Wat leuk dat je mijn blog leest! Neem ook een kijkje in mijn andere blogs, hier geef ik je nog meer tips en tricks om jouw paard zo optimaal te houden en deel ik mijn eigen avonturen. Wil je meer weten over hoe ik je kan helpen kijk dan hier

meer blogs