Over Iris

Don't call it a dream, call it a plan!

Hee, ik ben Iris

Zolang als ik me kan herinneren ben ik een echt paardenmeisje, iedere dag ben ik te vinden bij mijn paarden die aan huis staan. 

Mijn eigen pony Jinthe heb ik gekregen van mijn ouders toen ik twaalf jaar oud was. Hierdoor wilde ik graag in de paarden gaan werken, tijdens mijn opleiding tot manager paardenhouderij kwam ik een stage terecht waar ze met een andere kijk naar paarden keken. Hoe kunnen we een paard beter maken en de oorzaak van een probleem wegnemen. 

Dit inspireerde mij om op zoek te gaan naar een opleiding tot therapeut en deze denkwijze heb ik overgenomen, ik ga opzoek naar de oorzaak van de klacht en ga samen met de eigenaar een plan maken om dit te blijvend te verhelpen of tot een minimum terug te dringen.

Mijn aanpak

Ik ben er voor de paardeneigenaren die net dat stapje extra willen zetten om hun paard een mooier, fijner en gelukkiger leven te geven. Door te kijken naar het algehele welzijnsbeeld en waar nodig aanpassingen te doen. Te werken met verschillende behandeltechnieken zoals cranio sacraal therapie, shiatsu, massage en hiduro therapie, dit zijn natuurlijk allemaal zaken die je van buitenaf toe past, inwendig ondersteun ik je paard met een passend voedingsadvies, welke niet afhankelijk is van een merk of ondersteunen we je paard met een reading en healing welke op nuchtere energetische wijze word uitgevoerd. 

“Life without horses is like taking breathe without air” 

Reviews van mijn klanten

246403684_109371521532019_4182503544145611443_n
Na de eerste behandeling is mijn paard zo enorm veranderd, ze is veel minder stijf, is vrolijker en zit weer lekker in haar vel, loopt vlotter en komt makkelijker aan de hulpen
Kayleigh met Saffier
Iris is bij ons op stal geweest voor meerdere paarden die in de lessen lopen. Ieder paard kreeg de ruimte om te wennen en er werd respectvol met ze om gegaan. De dagen daarna waren de paarden opener in omgang en veel gebalanceerder
Emma
Behandeling cranio Sacraal Sietse, ontspannen
Iris heeft mijn lieverd behandeld omdat hij erg stijf was, niet lekker voorwaarts liep in de training. Na de tweede behandeling had hij weer een lekkere voorwaartse looplust was weer soepel! Ik beveel dit iedereen aan, hij stond zo heerlijk te dutten tijdens de behandelingen.
Remona
IMG-20220418-WA0009
Iris heeft mijn lieve merrie een aantal keer behandeld, zij genoot hier zichbaar van, na de behandelingen waren de oefeningen ook veel makkelijker. Ook heb ik een voedingsadvies laten uitmeten, hier zijn we pas net mee gestart maar de huid van mijn friese merrie word zoveel rustiger, bijna geen jeuk meer, wij zijn klaar voor de zomer!
Simone & Femke

Mijn dieren

Jinthe

Jinthe het eerste paard van Iris. Toen Iris 12 was kreeg ze jinthe, zij was toen 2,5 en kende enkel mee wandelen aan een touwtje. Zelf ingereden, veel samen op pad geweest en het liefst rijden we samen buiten, lekker in de uiterwaarden en de bossen. Genieten! Jinthe is het paard waar alles mee begon, alles heeft ze me geleerd. Jinthe had voeding gerelateerde jeuk, vele curcussen verder en nu is Jinthe al enkele jaren van de jeuk af, dit gunnen wij ieder paard en eigenaar!

Noor

Noor heeft een hoog knuffelheidsgehalte maar zoals iedere shetlander ook een hoog ontsnappingsgehalte. Soms vervloek ik haar maar iedere dag moeten we om haar leuke acties lachen, ze is zo zacht en zo lief. Noor kan eigenlijk niet tegen gras, hier krijgt ze altijd dunne mest van, toch best lastig, nu met de juiste ondersteuning en uitgemeten voeding zitten we weer helemaal op de juiste weg en gaat dit goed.

Joop

Joop is eigenlijk overal waar ik ben, super gezellig. Deze lieverd is niet meer weg te denken uit huis. We genieten samen van de klusjes in de tuin en rondom de stallen, zolang Noor niet in de buurt is, want die is toch nog wel een beetje spannend.

Heerlijk samen wandelen en op de bank liggen zijn ook zeker onze hobbies.

Mijn favorieten

Seizoen

Lente & Herfst 

Hobby

Fotografie

Eten

Italiaanse keuken & Toetjes

mooiste plek

Mijn eigen achtertuin

Land

Ieder land met ruige natuur en een heerlijke zee

Drankje

Eigen gemaakte kruiden thee

tv-programma

Onze boerderij 

Mijn opleidingen & cursussen

Opleiding
Jaar
Opleider
Cranio Sacraal Therapie voor paarden
2020-2023
HSA
Blaasmerediaan paard & mens
2022
HSA
Bloedzuiger Therapie (Hidurotherapie)
2022
HSA
Horse compleet fase 1 + fae 2
2021 – 2022
Horse complete
Lessen dr. Christina Fritz
2021-2022
Pure Horse
Healing voor dieren
2022
Guidance Acadamy
Manager paardenhouderij
2013-2017
Wellant College Houten
Typisch ik:

Ik laat iedere dag wel iets uit m'n handen vallen.. voornamelijk mijn telefoon