Binnen één behandeling is jouw paard van zijn klachten af!

Heeft jouw paard al jaren last van zijn linkerschouder of loopt hij al jaren niet lekker in de stelling en buiging aan de rechterkant? “Als ik één keer geweest ben, zijn alle klachten verholpen”.

Geloof jij dit? Ik hoop het niet! Want dan besef jij dat er geen Quik fix is voor een langdurig probleem!

Ik merk dat dit soms wel verwacht wordt als ik bij iemand kom. Zei vertellen mij: ”Ik dacht ik probeer dit nog één keer, maar als ik niet direct gewenst resultaat zie dan gaat die op de wei, wordt het een draagmoeder of verkoop ik mijn paard”.

Mijn eerste reactie is dan: Dan behandel ik jouw paard niet. Waarom niet? Omdat het geen zin heeft. Heeft jouw paard al jaren / maanden klachten? Ben je al 6 keer gewisseld van behandelaar dit jaar? Dan laat je aan mij zien dat je niet bereid bent om dingen te veranderen of een behandelaar de kans te geven verbeteringen aan te brengen.

Een klacht die al een langere periode aanwezig is, heeft ook een langer behandeltraject nodig. Een deadline geven over een week of een maand en verwachten dat je paard dan weer de sterren van de hemel loopt is niet realistisch. Voor problemen die al langere tijd aanwezig zijn is er vaak meer nodig dan enkel een behandeling. Dit is vaak een intensief traject waarbij je ook moet denken aan aanpassingen in: voeding, training, stalling of harnachement.

Ieder paard is anders, het ene paard reageert heel snel op een behandeling maar valt ook snel terug. Het andere paard heeft meerdere behandelingen nodig om hetzelfde resultaat te behalen en valt niet snel terug.

Daarom mijn oproep: Geef je paard de tijd en de kans om te herstellen en wanneer een behandelaar aangeeft dat er nog meer aanpassingen nodig zijn, doen ze dat omdat zij het beste voor jou en jouw paard willen.

Zo dat lucht op! Heb jij een paard wat klachten heeft en wil je investeren in tijd en samen puzzelen naar een blijvende oplossing? Dan ben je bij mij aan het goede adres!

Hee, ik ben Iris

Wat leuk dat je mijn blog leest! Neem ook een kijkje in mijn andere blogs, hier geef ik je nog meer tips en tricks om jouw paard zo optimaal te houden en deel ik mijn eigen avonturen. Wil je meer weten over hoe ik je kan helpen kijk dan hier

meer blogs